A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor elárulta a mai koronavírus-adatokat: közel kéthavi csúcson a járvány


Az elmúlt 24 órában 3093 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy a tegnapi jelentős ugrás után nem visszaesés, hanem további emelkedés jött a járványgörbében. A súlyos esetek száma is tovább növekedett, és elhunyt 110 ember, egy hónapja a legtöbb.


Ahogyan azt mostanában már megszokhattuk, pénteken nem a kormányzati koronavírus-portál, hanem Orbán Viktor közli a legfontosabb járványügyi adatokat a reggeli rádióinterjújában. A miniszterelnök nem hozott jó híreket. A friss adat megerősíti, hogy a járvány hetek óta lopakodását egy jelentős ugrás követte. A fertőzések trendvonala meredekséget váltott és így egy egyértelműen gyorsuló szakaszba léptünk.

Ezt mutatja a súlyos esetek számának alakulása is, a lélegeztetőgépen lévők száma különösen nagyot ugrott az elmúlt napokban.

Néhány nap csökkenés után sajnos a halálos áldozatok száma is emelkedik, ezzel újra egyértelműen romló trendet láthatunk. Mivel az elhunytak száma késleltetve követi a fertőzéses esetek számát, ezért további emelkedésre kell számítanunk.

A miniszterelnök ismertette az első oltást megkapók számát is. Eszerint további 26 ezer ember kapta meg a vakcinát, így a népességarányos átoltottság 4%-ra emelkedett. Ez még minidig nagyon alacsony, Orbán szavaiból az következik, hogy április elejére a népesség mintegy negyede kaphatja meg az oltást. (Az nem világos, hogy ez az 1. vagy a hetekkel később szükséges 2. oltást jelenti-e, illetve nem szabad elfelejteni, hogy a védettség elérése is csak ezután több nappal alakul ki.)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések