A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem létező termékekkel csapta be online vásárlóit a siófoki férfi


Rács mögé küldték a megrögzött bírósági csalót, a Kaposvári Járásbíróság 30 napra letartóztatását rendelte el annak a gyanúsítottnak, akivel szemben 19 rendbeli csalás bűntette és 35 rendbeli csalás vétsége miatt folytat nyomozást a siófoki rendőrkapitányság.


A 25 éves férfi 2020. februárjától 2021. január végéig a jofogas.hu internetes oldalon különböző neveket használva olyan műszaki cikkeket, használati tárgyakat hirdetett eladásra, ám az előlegek megküldése után sem küldött semmit. A csalásból származó pénz megszerzése érdekében bankszámlával rendelkezett öt hazai nagybanknál. A gyanúsított 45 sértettet csapott be, több mint kétmillió forint kárt okozva. A gyanúsított büntetett előéletű, jelenleg vele szemben 5 ügyben nyomoznak jelenleg, két további ügyben már vádemelési javaslat készül ellen.

Valamennyi büntetőügy ugyanilyen bűncselekmények miatt indult. A bíróság a nyomozás érdekei, illetve a férfi személyi és családi körülményei miatt nem látott lehetőséget enyhébb kényszerintézkedés elrendelésére, és letartóztatásáról döntött. A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így a határozat véglegessé vált.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések