A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Most egy sertésvágóhíd bukott el a Nébih ellenőrzésén: gyomorforgató körülmények uralkodtak az üzemben


A központi vágóhídellenőrzés-sorozaton ismét súlyos higiéniai-, valamint élelmiszerbiztonsági jogsértéseket tártak fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy Pest megyei egység vizsgálatakor.


Február közepén tartották az ellenőrzést a sertés-vágóhídon. Az üzemnek már az udvari részén is akadtak hiányosságok: a jelöletlen élelmiszerek mellett olyan tételeket is tartottak itt, melyek címkéjük szerint 0-6°C közötti hőmérsékleten kellett volna tárolni.

Nemcsak a jogszabályban előírt, alapvető élelmiszerbiztonsági követelményeket sértették meg, hanem a jelenlegi járványhelyzetben különösen higiéniai alapszabályok betartását is.

Az ellenőrök üzem szerte mocskot és koszt tapasztaltak. A padozat, a mennyezet, az oldalfal, valamint a magaspálya az egység több helyiségében koszos, rozsdás volt, több helyen pergett a festés. A higiénikus kézmosás feltételei (pl. kézmosószer, papírtörlő, szemetes) sem voltak mindenhol adottak és volt olyan kézmosó, ahol még meleg víz sem volt.

Akadt helyiség, ahol a kézmosók közül többet nem kötöttek be megfelelően, így a szennyvíz a padozatra folyt. A béltisztításra használt helyiségben található munkaasztal lefolyójának bekötése szintén hiányos volt.



A Nébih a súlyos élelmiszerhigiéniai és -biztonsági problémák miatt az ellenőrzéskor azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem tevékenységét és több mint 12 tonna nem nyomon követhető élelmiszert foglaltak le - írja a Nébih a honlapján.

Az ügyben az eljárás és bírság megállapítása folyamatban van.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések