Hirdessen itt

Március második hetétől már közvetlenül az Eb-re készülnek a férfi tornászok


Elégedetten értékelte a férfi tornászválogatott munkáját a kéthetes tatai edzőtáborozás után Kovács István szövetségi kapitány.


A közös gyakorlás második hetében a tornászok - köztük a decemberi, mersini Európa-bajnokságon bronzérmes csapat tagjai - kétszer szólítás alkalmával mutatták be gyakorlataikat, ezek alapján a szakvezető eredményesnek ítélte az összetartást - a szövetség hétfői tájékoztatása szerint. Kovács István elmondta, az edzőtábor elsődleges célja az volt, hogy szer-állóképességet szerezzenek a tornászok, amit maradéktalanul teljesítettek is.

A felkészülés további szakaszaival kapcsolatban kiemelte, a márciusi dohai világkupa ugyan elmarad - erre a magyarok közül hárman is utaztak volna -, de ez nem befolyásolja nagy mértékben az edzések menetét. A válogatott tagjai innentől heti egy alkalommal szerdánként találkoznak a fővárosban, március 8-tól pedig egy újabb tatai edzőtábor veszi kezdetét, ahol elkezdődik a célzott felkészülés a bázeli Európa-bajnokságra, melyre április 21. és 25. között kerül sor.

"Úgy gondolom, hasznos volt az edzőtábor, megfelelően teljesítettek a fiúk. - értékelt a szövetségi kapitány. - A célunk az volt, hogy szer-állóképességet szerezzenek a keret tagjai. Az elemek a helyükön voltak, és a célgyakorlatok is jól sikerültek. Most a fővárosban folytatjuk tovább a felkészülést, márciustól pedig már kifejezetten az Európa-bajnokságra fókuszálunk."

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések