A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Már több mint 70 ház égett le az ausztrál erdőtűzben


Két napja ismét súlyos bozóttüzek alakultak ki Ausztráliában, melynek következtében több száz embert evakuáltak otthonaikból.


Mint ahogyan arról szerkesztőségünk is korábban beszámolt, Perth városának vonzáskörzetében lángra kapott a száraz időjárás miatt az egyik erdőség, és viszonylag rövid idő alatt közel 9 ezer hektárnyi terület égett porrá.

Február 1-jén, hétfőn ütött ki az erdőtűz, ami a régió történetének egyik legsúlyosabb természeti katasztrófájának bizonyult. Nemcsak a fák és a bokrok, hanem a környéken lévő faházak is leégtek, nem beszélve azokról az állatokról, amelyek nem tudtak elmenekülni a lángok karmai közül.

A BBC értesülései szerint szerda délutánra összesen 71 lakóépület vált a lángok martalékává, hat ember megsérült, több száz helyi lakost pedig evakuálniuk kellett a tűzoltóknak és a helyszínre kiérkezett mentőalakulatoknak, illetve a katasztrófavédelem munkatársainak.

Tavaly hasonló pusztítást végzett a nagy ausztráliai bozóttűz, amely során 24-en vesztették életüket, valamint több mint 500 millió állat pusztult el. A csernobili atomerőműnél szintén veszélyes lángcsóvák irtották ki az erdőséget 2020 tavaszán, ezáltal sokkal radioaktívabbá vált a környék.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések