A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyarország nyitott az európai párbeszédre


Az Európai Unió Általános Ügyek Tanácsának üléséről számolt be Varga Judit.


„A hatékony európai együttműködés záloga, hogy a tagállamok folyamatos párbeszédet folytassanak egymással, ebben hazánk mindig partner lesz” – olvasható Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán.

„A koronavírus okozta kihívásokkal kapcsolatban Magyarországon a kormány egy országos konzultáció keretein belül kéri ki az állampolgárok véleményét a korlátozásokról és az újraindítás lehetőségeiről” – olvasható Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-bejegyzése az Európai Unió Általános Ügyek Tanácsának a kedden megtartott ülésén elhangzottakról.

A miniszter felsorolta azokat a fontosabb témaköröket, amelyeket az EU-s ülésen megtárgyaltak, és kiemelte, hogy az európai demokráciáról szóló cselekvési terv kapcsán továbbra is maradtak vitás kérdések:

Noha a cselekvési terv pontjai közt szerepel a demokratikus részvétel előmozdítása – példaként megemlítve az európai polgári kezdeményezéseket –, a több mint egymillió aláírást szerző Minority SafePack kezdeményezést az Európai Bizottság korábban mégis élből elutasította – fogalmazott.


A migráció kérdésének uniós megközelítéséről a miniszter azt írta: a migrációs kihívások hatékonyabb kezeléséhez elengedhetetlennek tartjuk, hogy az EU különös figyelmet fordítson a nyugat-balkáni régióra.

💻 🇪🇺 A mai napon ülésezett az Európai Unió Általános Ügyek Tanácsa, melyen az Unió Európa-ügyi minisztereivel több...

Közzétette: Varga Judit – 2021. február 23., kedd

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések