A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyarország Európa egyik leggyorsabban oltó országává válhat


Ha minden a tervek szerint alakul, akkor Magyarország Európa egyik leggyorsabban oltó országává válhat, mely sokak számára szolgálhat ékes például.


Magyarország is keményen harcol azért, hogy újabb vakcinákat szerezzen, melyekből ugyan folyamatosan érkeznek szállítmányok, azok csak kisebbek, és nem elegendőek a nagyobb mértékű tömeges oltásokhoz.

Oroszország és Kína sokat segíthet ebben, valamint az AstraZecena oltóanyaga is rövidesen befuthat, így a Pfizer és a Moderna mellett további három másik vakcinával is tudnának oltani az országban, ahol a nyájimmunitás kialakulásához körülbelül 3-3,5 millió ember beoltására lenne szükség.

Mint az a kormányinfón is elhangzott, az oltási terv részeként az idősebbektől haladnak a fiatalabbak felé, méghozzá úgy, hogy az orvosok tekintettel vannak a krónikus betegségekre. A kormány nem akarja teljesen megkötni a háziorvosok kezét, így a legideálisabb, ha adott helyzetekben ők ítélik meg az oltást.

Példaként hozta fel Gulyás Gergely miniszter azt a helyzetet, hogy mi történik, ha van egy 85 éves, de egészséges nyugdíjas, aki oltásra vár, mellette egy fiatalabb, 82 esztendős embertársa, aki azonban krónikus betegségekkel küzd. „Ezekre figyelemmel felelős döntést tudnak hozni az orvosok."

„A fő szabály szerint fölülről lefelé, tehát az idősebbektől a fiatalok felé haladunk. Emlékezetem szerint ezen a héten a 82 év felettiek fogják megkapni az oltást. Ha minden jól megy, akkor talán a regisztrált 82 év felettiek ezen a héten, legkésőbb a jövő hét végéig mind meg fogják kapni."

Orbán Viktor minisztere jelezte, jó esély van arra, hogy azok a 60 év felettiek, akik regisztráltak az oltásra, március közepéig oltottá váljanak. „Ez egy pozitív hír, és egy olyan célkitűzés, ami ha valóra válik, akkor szerintem Európán belül Magyarország az egyik leggyorsabban oltó ország lesz." – fogalmazott Gulyás.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések