A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lánchíd - BKK: tisztességes és átlátható volt a rekonstrukcióra vonatkozó közbeszerzés a Transparency International szerint

Jogszerűen zajlott a Lánchíd felújítására vonatkozó szerződés megkötése, az eljárás folyamata kielégítette az átláthatóság és a tisztességes eljárás kívánalmait a Transparency International jelentése szerint - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A jelentés szerint a BKK a törvényi előírásoknak megfelelően választotta meg a közbeszerzési eljárás fajtáját, az eljárást megindító felhívás és az egyéb dokumentumok a jogszabályoknak megfeleltek, valamint a gazdasági szereplőkkel való kommunikáció módja és formája a törvényben előírtaknak megfelelően történt - olvasható a BKK közleményében.

Közölték: a Transparency International megállapította, hogy a közbeszerzési eljárás záró, a szerződés megkötésére irányuló szakasza jogszerűen történt és kielégítette az átláthatóság és a tisztességes eljárás kívánalmait.

A BKK emlékeztetett: a társaságnak kezdetektől fogva fontos célja, hogy teljesen átlátható legyen a Lánchíd felújításának folyamata. Ennek érdekében a BKK kezdeményezésére egy megállapodás jött létre korábban, a közbeszerzési folyamat résztvevői és egy ellenőrzést végző civil szervezet között. A megállapodáshoz az ajánlattevők önként csatlakoztak, úgynevezett független monitor megfigyelőként pedig a Transparency International szerepelt az aláírók között.

A közlemény szerint a Transparency International 2020. szeptember 24-én kapcsolódott be az eljárásba. Az alapítvány október 13-án írta alá a megállapodást a BKK-val. A független szervezet a dokumentumok átvizsgálása mellett megfigyelőként is részt vett a bírálóbizottsági üléseken, valamint egyéb, a közbeszerzési eljárással kapcsolatos megbeszéléseken.

A Transparency International munkatársai nem rendelkeztek szavazati joggal, a döntéshozatalokban semmilyen módon nem vehettek részt - írta a BKK.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések