A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kovács Béla V. kerületi szobrának örökbefogadását kezdeményezi a Kisgazda Polgári Egyesület


A Szovjetunióba elhurcolt Kovács Béla (1908-1959), egykori kisgazda politikus V. kerületi szobrának örökbefogadását kezdeményezi a Kisgazda Polgári Egyesület (KPE).

Erről Turi-Kovács Béla, az Országgyűlés korelnöke, a KPE elnöke beszélt a kommunizmus áldozatainak emléknapján, csütörtökön a szobornál megtartott zártkörű budapesti megemlékezésen.

Turi-Kovács Béla a szobor felállításában "oroszlánrészt vállaló" Horváth János (1921-2019) volt fideszes országgyűlési képviselőt méltatva úgy fogalmazott: "mi kisgazdák szeretnénk Budapesten is egy talpalatnyi földhöz jutni, (...) ahol otthon vagyunk, ahol elmondhatjuk, amit akarunk, ami fáj, és ami jó".

Szavai szerint a járvány legyőzése után olyan új időszak kezdődhet, ami a következő tíz évben Magyarországot új lehetőségek elé állítják. Ezek az új lehetőségek nekünk kisgazdáknak egy új világot is jelenthetnek - mondta, kiemelve, hogy a magyar agrárium "elsőrangúan fontossá vált".

Turi-Kovács Béla egyúttal hitet tett amellett, hogy a jövő sem lehet más, mint az "Isten, haza, család" lehetősége.


A koronavírus-járványról szólva kijelentette: "meg kell győzni polgártársainkat" arról, hogy a következő időszaknak a védekezésről és az oltakozásról kell szólnia.

Úgy folytatta: minden ilyen időszakban előkerülnek azok, akik azt gondolják, hogy ami az országnak a legrosszabb, az nekik politikailag a legjobb. Turi-Kovács Béla példaként említette, hogy az 1830-as nagy kolerajárvány idején "felfogadott emberek" járták a falvakat és az akkori hatósági intézkedések be nem tartására biztatták az embereket.

"Ez öngyilkos politika magának az ellenzéknek is" - hangoztatta, megjegyezve, hogy nem az ellenzéket akarják legyőzni, hanem a járványt.

Az Országgyűlés 2000-ben nyilvánította február 25-ét a kommunizmus áldozatainak emléknapjává, annak emlékére, hogy 1947-ben ezen a napon tartóztatták le jogellenesen, majd hurcolták el a Szovjetunióba Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések