A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kilenc héten belül kétszer kapták el a koronavírust, a második fertőzés pedig lényegesen súlyosabb


Borzasztó kálváriája van egy amerikai családnak a koronavírus-fertőzéssel, ugyanis kilenc héten belül már másodjára kapták el a vírust, és elmondásuk szerint a második fertőzés lényegesen rosszabb, mint amilyen az első volt – idézte a Metro.


A 67 éves Chuck Conboy arról számolt be, hogy először még novemberben fertőződött meg koronavírussal. Elmondása szerint meglehetősen „ijesztő” élmény volt ez számára, ugyanis nem tudott rövidebb sétákat sem megtenni anélkül, hogy ne lettek volna légzési nehézségei.

    „Alig sétáltam 100 métert, és már azt éreztem, hogy nem kapok levegőt. Olyan volt, mintha pánikolnék. Sosem éreztem még ehhez hasonlót az életem során”

Az egész család átesett a koronavírus-fertőzésen, a felesége és a két gyermeke is, és mindannyian maradéktalanul meggyógyultak. Nem alaptalanul abban reménykedtek, hogy némi immunitást sikerült ezáltal kialakítani a jövőbeni fertőzés ellen – azonban ez meglepő módon nem bizonyult alapos számításnak.

A múlt hónap végén ugyanis Chuck egy nap nagyon magas lázzal ébredt fel, és döbbenten tapasztalta, hogy ismételten elkaphatta a koronavírust. Mint mondta, 38.8 Celsius-fokos lázzal ébredt, és egyből az volt az első gondolata: „Jajj Istenem, csak ezt ne még egyszer”

Az összes vírus közül, amivel megfertőződtem életem során, ez simán ott van a top háromban. Teljesen ledöntött a lábamról, mintha csak egy kamion ütött volna el. Annyira ledöntött, hogy már kilenc napja tart, de most először tudom azt mondani, hogy talán félig jól vagyok. Ha tegnap kérdeztek volna, nem tudtam volna megmondani, hogy vagyok


Chuck elmondása szerint attól tart, hogy ezúttal a COVID-19 egyik mutálódott vírustörzsével fertőződhetett, egy másikkal, mint első alkalommal. Azt is megerősítette, hogy ismételten az egész család megfertőződött a vírussal, a felesége és a gyermekei is megbetegedtek. Azt is kiemelte, hogy második alkalommal jóval súlyosabb volt a betegség:

A tünetek tekintetében sokkal gyorsabban és súlyosabban jöttek elő, mint az első alkalommal. Szinte azonnal megszűnt a szaglásunk és az ízlelésünk, a lázunk az egekbe szökött, az egész családnak


A szakértők pedig még továbbra sem tudják pontosan megmondani, hogy aki már átesett a koronavírus-fertőzésen, az vajon mennyi ideig tud immunis maradni, és minden vírustörzs ellen immunitást tud-e kialakítani. Egyelőre még folynak a tanulmány erre vonatkozóan, de akár több hónapig is tarthat a természetes immunitás.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések