A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Két és fél tonna drogot próbáltak becsempészni az Egyesült Államokba a mexikói kereskedők


Az ügyészek pénteki tájékoztatója szerint az ügyben érintett mexikói kábítószer-kereskedők hatalmas mennyiséget próbáltak becsempészni az országba.


Két mexikói kereskedőről van szó, akik több mint két tonna metamfetamint és 100 000 fentanilt próbált becsempészni az Egyesült Államokba. A drogmennyiség több mint kilencven millió dollárt értek volna, ha utcára kerülne.

Jose Gastelum-Torres és Alejandro Gastelum-Vega még január 29-én került letartóztatásra Sinaloában, miután a mexikói haditengerészet figyelte azt a hajót, amivel behozták volna a drogszállítmányt.

Az 53 és 33 éves drogkereskedő valószínűleg élete végéig rácsok mögé kerül. A haditengerészet tisztjei a hajó belsejében 960 műanyag konténert találtak, amik körülbelül 2,5 tonna metamfetamint és 100 000 fentanil tablettát tartalmaztak.



Látva azt, hogy egyre csak nő az igény a kábítószerekre, a mexikói kereskedők megpróbálják kihasználni mindezt és elárasztják a piacot ezekkel a szintetikus, erősen addiktív, illetve veszélyes drogokkal.

A vád szerint mindkét férfi legkevesebb 500 gramm metamfetamint és legalább 400 gramm fentanilt importáltak az Egyesült Államokba. Minimum tíz év börtönnel néznek szembe, míg a maximális büntetés életfogytiglan lehet – írta a New York Post.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések