A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kenyai árvákat molesztált, 15 év börtönre ítéltek egy ENSZ-misszionáriust


Összesen 15 év 8 hónap letöltendő szabadságvesztést, és életfogytig tartó bűnügyi megfigyelésre ítélték a 61 éves Gregory Dow korábbi ENSZ-misszionáriust, akit összesen négy fiatalkorú árva kenyai szexuális bántalmazásában találtak bűnösnek.


A tényállás szerint a vádlott és felesége 2008-ban utazott el Kenyában, hogy egy árvaházat hozzanak létre – ismertette a Tampa Free Press. Az árvaház főként amerikai adományokból, de közel egy évtizeden át zavartalanul működött, és számos kenyai árva gyermeket fogadtak az otthonba.

A botrány azonban 2017 szeptemberében robbant ki, amikor a kenyai hatóságok fülébe jutott, hogy a vádlott szexuálisan bántalmazta a gondozása alatt lévő gyermekeket. Dow ezt követően hazautazott az Egyesült Államokba, azonban helyi információk alapján az FBI is vizsgálatot indított, mely szörnyű eredményekre vezetett.

Gregory Dow ugyanis legalább négy, fiatalkorú, tinédzser lányt bántalmazott szexuálisan 2013 októbere és 2017 szeptembere között, ketten közülük például mindössze 11 évesek voltak, amikor a bántalmazás elkezdődött.

A vádlott felesége pedig segédkezett ennek folytatásában, ugyanis még egy klinikára is elvitte őket, ahol terhességszabályozó eszközöket ültettek a lányokba, így innentől már attól sem kellett félni, hogy a lányok teherbe esnek.

Dow-t még 2019-ben vádolták meg hivatalosan a négyrendbeli szexuális bántalmazással, melyekről 2020 júniusában bizonyosodott be a bűnössége. A bíróság pedig meghozta a végső ítéletet, mely legkevesebb 15 év 8 hónap letöltendő szabadságvesztéssel jár, bűnügyi felügyelet azonban élete végéig fog tartani.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések