A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy ötfős társaság ellen, amelynek tagjai 2019 szilveszterén az értékeiért kirívóan brutális módon megöltek egy dunavarsányi férfit.

A vádirat szerint az öt elkövető 2019. december 31-én Dunavarsányban egy rokonuknál fogyasztott napközben alkoholt, majd onnan az est folyamán egy veszekedés miatt távozniuk kellett.

Ezután az egyik elkövető ötletére a csapat megjelent a sértett szintén dunavarsányi lakcímén azzal a szándékkal, hogy tőle pénzt szerezzenek a további mulatáshoz. Ugyan az ingatlanra a sértettel engedélye nélkül jutottak be, de amikor az őket észrevette – mivel ismerték egymást korábbról – beszélgetni kezdett velük, majd közösen fogyasztottak a garázsban alkoholt. Ennek során azonban az egyik elkövető összeszólalkozott a sértettel, aki ezután az egész csapatot elküldte az ingatlanáról.

Távozásuk után az elkövetők megbeszélték, hogy visszamennek és a sértettet megölik az értékeiért.

Ezután ketten közülük erőszakkal benyomultak a házba, majd egyikük eszméletlenre verte a sértettet, míg utána érkező társai értékek után kutattak. A magához térő sértettől az elkövetők pénzt követeltek, miközben egyikük többször fejbe rúgta, a másikuk pedig kétszer is megszúrta késsel. Végül az elkövetők mindenféle, a kezükbe kerülő dologgal – így üveg- és porcelántárgyakkal, székkel – ütötték a sértett fejét, sőt még egy mikrohullámú sütőt is hozzávágtak, majd egy nehéz étkezőasztalt is ráborítottak.

A bántalmazás során elszenvedett sérülések következtében a sértett a helyszínen életét vesztette. Ezután az elkövetők az általuk a házból összeszedett értéktárgyakkal és élelmiszerrel eltávoztak.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság két héten belül elfogta az elkövetőket, akik közül négyen letartóztatásban egyikük pedig bűnügyi felügyeletben várja az eljárás befejezését. A Pest Megyei Főügyészség mind az öt elkövető ellen nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat.