A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kapocs a régi Magyarországhoz: Előre az Úz völgyében


Frontkatonák naplórészletei, visszaemlékezések, újságcikkek segítségével szinte órára pontosan feltárja az Úz völgyében az első világháború idején történteket a Háromszék Vármegye Kiadó új könyve, a Kocsis Károly által szerkesztett Előre az Úz völgyében című kötet, melyet Kövér Gyula a helyszínen készített művészi értékű rajzai és a budapesti Hadtörténeti Intézet és Múzeum gyűjteményéből származó korabeli fotók gazdagon illusztrálnak.


A könyvben Gottfried Barna történész, levéltáros tanulmánya a kor hadtörténetébe vezeti be az olvasót, Tamás Sándor térképgyűjtő Úz völgye térképészeti történetét ismerteti. A könyv megvásárolható a Kovászna Megyei Művelődési Központban.

A román nacionalisták által elkövetett erőszakos temetőfoglalás és az azt megelőző és követő események kapcsán hírhedtté vált Úz völgyéről szerkesztett könyvet Kocsis Károly. Előszavában elmondja, a Keleti-Kárpátok szorosaiban vívott harcok során a magyar és székely katonák bebizonyították, hogy fegyverrel lehetetlen legyőzni őket, amikor hazájuk védelme a tét. Ez a kötet nekik állít emléket. Megszerkesztését Tamás Sándorral, Kovászna Megye Tanácsa elnökével együtt 2019-ben, az augusztus 26-i úzvölgyi megemlékezésre menet döntötték el.

Bővebben: Háromszék

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések