A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Januárban nőtt az Egyesült Államok áruforgalmi deficitje


Januárban nőtt az Egyesült Államok áruforgalmi deficitje a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau pénteki közleménye alapján. A deficit egy éve kisebb megszakításokkal növekszik.

Az Egyesült Államok áruforgalmi deficitje 83,74 milliárd dollárra nőtt januárban a decemberi 83,19 milliárd dollárról a Census Bureau előzetes adatai szerint.

Az áruimport az előző havihoz képest 1,1 százalékkal 218,9 milliárd dollárra nőtt januárban. Ezen belül a fogyasztási cikkek importja 5,4 százalékkal, az ipari alapanyagoké 1,8 százalékkal nőtt. Az élelmiszerek, állati takarmányok, valamint italok behozatala 6,4 százalékkal nőtt. A járművek behozatala 4,7 százalékkal csökkent.

Az export 1,4 százalékkal emelkedett januárban 135,2 milliárd dollárra. A legnagyobb mértékben az ipari alapanyagok és gépek kivitele nőtt, 5,5 százalékkal, a tőkejavak kivitele pedig 3,9 százalékkal. A járművek kivitele 5 százalékkal csökkent, a fogyasztási cikkek exportja 3,4 százalékkal lett alacsonyabb, az élelmiszerek, takarmányok és italok kivitele 4,5 százalékkal csökkent.

Az Egyesüt Államoknak tavaly februárban alakult ki a legkisebb áruforgalmi deficitje, 59,89 milliárd dollár. Azóta a deficit lépcsőzetesen ugyan, de növekszik

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések