A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Interneten rendelt kábítószert Hollandiából egy szentmiklósi férfi


Egy törökszentmiklósi férfi több alkalommal próbált kábítószert rendelni Hollandiából, többek között kokaint.


A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy 27 éves törökszentmiklósi férfi ellen az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette és más bűncselekmény miatt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi 2019. júliusában kábítószert rendelt interneten Hollandiából saját nevére, törökszentmiklósi lakására. A „leadott rendelés” eredményeként a férfinek ismeretlen feladótól származó, 5 darab, kábítószer tartalmú kapszulát rejtő levélküldeménye érkezett 2019. július 18-án Vecsésre, a posta nemzetközi csomagközpontjába. A NAV Repülőtéri Igazgatósága által végzett ellenőrzés során a hatóság tagjai megtalálták és lefoglalták a kábítószert.

A férfi azonban nem adta fel.

A 2019. decemberétől 2020. májusáig terjedő időszakban további 3 alkalommal rendelt interneten Hollandiából kábítószert, többek között kokaint. A NAV azonban mindannyiszor sikeresen kiszűrte és elfogta a kábítószer tartalmú tablettákat, porokat tartalmazó küldeményeket.

A nyomozó hatóság az eljárás alá vont férfi törökszentmiklósi lakásán foganatosított házkutatás során extasy-t is talált, amit ugyancsak lefoglaltak tőle.


Az ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság börtönben végrehajtandó szabadságvesztéssel sújtsa a vádlottat és határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Az ügyben első fokon a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések