A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ilyen volt Gyurcsány uralma: őszödi beszéd, tüntetések, gazdasági és politikai csőd (videó)


A sorozat aktuális része az őszödi beszéddel, annak következményeivel és Gyurcsány Ferenc lemondásával foglalkozik.


A Magyar Nemzet sorozatának korábbi részeiben bemutatták azt a hátországot, amely Gyurcsány Ferenc számára lehetővé tette, hogy a nagypolitikában is karriert fusson be.

Ebben szerepet játszott a KISZ-es mozgalmi múltjában gyökerező kapcsolatrendszere, hálózatépítő rutinja, a vagyonából eredő pénzügyi függetlensége, valamint titkosszolgálati háttere. Most az őszödi beszéd és az ezt követő politikai és gazdasági káosz kerül terítékre. Gyurcsány tudta és tudja, hogy a politika nem sprint, hanem hosszútávfutás. Ezért némi bemelegítés után újabb, máig tartó hajrába kezdett.

A 2006-os, hazugsággal és alaptalan ígérgetésekkel megszerzett választási győzelem után zárt ülésre vonult el az MSZP frakciója Őszödre, a kormányüdülőbe. Gyurcsány itt szembesítette saját elvtársait azzal, hogy csődközelben van az ország, és százmilliárdos megszorításokra lesz szükség, még az őszi önkormányzati választások előtt.

Érdekességek a negyedik részből:

👉 Jött a gázáremelés, új adók, a régiek megemelése, megszüntették a lakáshitel adókedvezményét, tervbe vették az ingatlanadót;
👉 országszerte tüntetések kezdődtek;
👉 a demonstrálókat bántalmazták a hatóságok, a rendőri vezetők nemhogy megúszták a túlkapásokat, még elő is léptették őket;
👉 újabb és újabb megszorítások jöttek, hogy a csőd szélére került ország hitelt kapjon a Nemzetközi Valutaalaptól;
👉 a Gyurcsány-kormány nem tudott olyan megoldást, amivel egyszerre kerüli el a gazdasági csődöt és a teljes politikai vereséget.



A témával részletesen foglalkozik a következő cikk: Ilyen volt Gyurcsány útja az őszödi beszédtől a rendőrterroron át a bukásig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések