Az ügyészség a döntés ellen fellebbezett, életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását kéri. Az ítélet nem jogerős.


A Fővárosi Törvényszék szerdán 20 év fegyházbüntetésre ítélte aljas célból elkövetett emberölés, szexuális visszaélés minősített esete, illetve gyermekpornográfia bűntette miatt azt a férfit, aki 2019. december 30-án Kőbányán rátámadt és megölt egy gyerekeit védő anyát.

Az ítélet szerint a férfi 2019. karácsonyán az akkor még csak 13 éves féltestvérével szexuális cselekményt végzett. Ez úgy derült ki, hogy a lakásán tartott házkutatás során megtalálták a férfi naplóját, ahol feljegyezte az eseményt.

Brutális gyilkosság

A fentit követően 2019. december 30-án a vádlott a X. kerületi Harmat utcában követni kezdte a vele egy társasházban lakó, hazafelé tartó kiskorú lányt. A házba érve a vádlott még hazament a lakására és magához vett egy bozótvágó kést. Ezt követően becsengetett a sértettek lakásába. Az ajtót az édesanya nyitotta ki, mire a vádlott rátört és a bozótvágóval többször sérülést okozott neki
 

Az édesanya az utolsó leheletéig védelmezte a gyerekeket, viszont sajnos a helyszínen életét vesztette.


A férfi a vér látványától megijedve elmenekült.

Az ítélet ellen az ügyészség fellebbezett életfogytig tart szabadságvesztés kiszabása végett. Indokolásuk szerint szerint nem látnak lehetőséget arra, hogy a bűncselekmény tárgyi súlya, valamint a férfi személyi körülményeire figyelemmel a vádlott feltételes szabadságra legyen bocsátható, ezért azt is indítványozták, hogy zárják ki ennek a lehetőségét.

A vádlott és a védő a jogorvoslati nyilatkozat megtételére három nap gondolkodási időt tartott fenn. A férfi letartóztatásban marad a másodfokú eljárásban is.