A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hétvégén elkezdődhet az idei motoros szezon: erre figyelmeztet a rendőrség


Közlekedésrendészeti szabályokra, vezetési technikákra, tavaszi fáradtságra figyelmeztet a rendőrség.


A rendőrség kéri a motorral közlekedőket, hogy megfontoltan közlekedjenek, a sebességet az út és időjárási viszonyoknak megfelelően válasszák meg, tartsák be a követési távolságot.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálataának február 25-én kiadott közleménye szerint ez előttünk álló hétvége kedvező időjárási viszonyai mellett idén február utolsó napjaiban már megkezdődhet a motoros szezon.

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság baleseti statiszkák adatai szerint a motorkerékpárral közlekedők a közlekedés legvédtelenebb csoportjába tartoznak, ezért a rendőrség ismételten kéri, fogadják meg tanácsaikat a balesetek elkerülése érdekében.

A motoros rendőrök is kint lesznek az utakon, ők is egy idényfelkészítő tréning után pattannak nyeregben az előrejelzések szerinti napos időben, száraz útfelületen.

Fontos az ellenőrzés

A rendőrség közlekedésrendészeti szakértőinek és közelekedés pszichológusainak tapasztalatai alapján tavaszra, a motoros szezon kezdetére a legtapasztaltabb motoros is kieshet a rutinból néhány hónapnyi kihagyás után.

A balesetek megelőzése érdekében nem árt felfrissíteni az elméleti és gyakorlati tudást, nem beszélve a járművek műszaki állapotának ellenőrzéséről.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések