A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Futótűzként terjed a koronavírus-járvány a magyar iskolákban


Egyre több iskolában rendelnek el tantermen kívüli oktatást vagy kényszerszünetet, derült ki az RTL Híradó riportjából. Tízből egy iskola már érintett a járvánnyal hivatalosan.


Újra egyre több oktatási intézményben rendelnek el digitális oktatást a vírus terjedése miatt. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának friss adatai szerint jelenleg az iskolák több, mint 12 százaléka érintett, az óvódáknak pedig 6 százaléka érintett.

Korábban az Operatív Törzs naponta közölte az adatokat, hogy hány oktatási intézményben van jelen a vírus, az utóbbi hónapokban azonban csak ritkán lehet erről hallani.

A 444 a hét elején azt írta, hogy két hét alatt megduplázódott azoknak az intézményeknek a száma, ahol kényszerszünetet vagy digitális oktatást rendeltek el a koronavírus-járvány miatt.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete az RTL Híradónak azt mondta, hogy a tanárokat és a diákokat is tesztelni kellene. Jelenleg nincsenek olyan tesztkampányok, mint amilyenek a 2. hullámban, amikor az intézményekben tesztelték a pedagógusokat.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések