A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Engedély nélküli fegyverrel akart végezni magával egy csorvási férfi


Lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt az orosházi ügyészség vádirata alapján 1 év 2 hónap, illetőleg 1 év börtönbüntetésre ítélt a járásbíróság egy 36 éves büntetett előéletű, kardosi illetőségű, de orosházi tartózkodási helyű és egy 50 éves büntetlen előéletű csorvási férfit.


A 36 éves férfi, aki fegyvertartási engedéllyel nem rendelkezett, még tavaly májusban vette meg a másik férfi engedéllyel tartott forgótáras pisztolyát az ahhoz tartozó töltényekkel, valamint riasztótöltényeket is vásárolt.

    Az eladó tudta, hogy a lőfegyver tartása hatósági engedélyhez kötött és azt is, hogy a vevő ilyennel nem rendelkezik, ennek ellenére eladta neki a fegyvert.


A 36 éves férfi június 25-én az egyik közösségi portálon keresztül üzenetet küldött nőismerősének, hogy pisztolyt tart a fejéhez, öngyilkosságot akar elkövetni.

A nő bejelentést tett és a rendőri intézkedés során a férfi lakhelyén megtalálták a fenti, engedélyköteles fegyvert, illetőleg más olyan fegyvert és töltényeket is, amelyek tartásához nem kell engedély. A bíróság a kiszabott büntetések végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette, elkobozta a szóban forgó lőfegyvert és kötelezte a férfiakat az eljárás során felmerült közel 350 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére is.

Ha úgy érzi, ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, segítségre szorul, hívja az ingyenes 116-123 felnőtt lelkisegély számot! A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány gyerek és ifjúsági lelkisegély száma: 116-111.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések