Hirdessen itt

Egy 20 milliós nagyváros lakosainak fele már áteshetett a koronavíruson


Az indiai kormány által nyilvánosságra hozott felmérés szerint Újdelhi 20 milliós lakosságának legalább fele már megfertőződhetett a SARS-CoV-2 vírussal, melynek köszönhetően már antitestek fejlődtek a szervezetükben.


Delhi állam egészségügyi minisztere bejelentette, hogy az eddigi legnagyobb tanulmányt készítették az állam legnagyobb városában és egyben az ország fővárosában, Újdelhiben – írja az Reuters. Összesen 28 000 lakostól vettek mintát, melyből kiderült: a vizsgáltak 56.13 százalékánál kimutatták az antitestek jelenlétét.

Mint a miniszter is fogalmazott, ez azt jelentheti, hogy Delhi jóformán győzedelmeskedett a koronavírussal szemben, de leszögezte, hogy nem szabad még a lakosságnak hátradőlni és felhagyni a védekezéssel. Egy sajtótájékoztatón pedig jelezte, hogy nem szabad elkezdeni virológust játszani:

„Nem fogunk belemenni a nyájimmunitásról szóló beszélgetésekbe. Csak a szakértők képesek tiszta képet adni a helyzetről” – mondta a miniszter, valamint hozzátette, hogy továbbra is követni kell a távolságtartási szabályokat, a kézi higiéniára vonatkozó szabályokat, és viselni kell a maszkot.

Egy másik felmérésben, amelyet nem a kormány, hanem a Thyrocare Technologies nevű diagnosztikai cég készített, még erősebb állítást fogalmaztak meg, miszerint India 55 százalékát már valamilyen formában megfertőzte a vírus. A számok nyelvére lefordítva ez azt jelentené, hogy csak Indiában már 763 millió ember vált koronavírus-fertőzötté a járvány kitörése óta.

India egyébként a hivatalos statisztikák szerint is az egyik legsúlyosabban fertőzött ország, mindössze az Egyesült Államokban regisztráltak több fertőzöttet. Indiában a járvány kitörése óta 10.8 millió fertőzöttet találtak, akik közül több mint 154 ezer ember vesztette életét. E statisztika tekintetében negyedikek globális viszonylatban, az Egyesült Államokban, Brazíliában és Mexikóban is többen vesztették életüket.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések