A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ebben a formában tér vissza az egynapos ellátás Magyarországon: minden, amit fontos tudni


Müller Cecília, országos tisztifőorvos részletesen is beszámolt, hogy jelenleg mit is jelent az egynapos ellátás visszatérése Magyarországon, az milyen formában zajlik.


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma tekintettel a kedvezően alakuló járványügyi helyzetre, engedélyezte az úgynevezett egynapos ellátásoknak a visszavezetését az egészségügyi ellátó rendszeren belül.

A szájsebészeti és a fül-orrgégészeti beavatkozásokon kívül az összes többi egynapos ellátást igénybe lehet venni, de csak a megfelelő higiénia szabályok betartása mellett. Ez előjegyzést is jelent, és ugyanúgy vigyáznia kell az embereknek egymásra, és az ellátórendszerre, mint ahogy azt tették tavasszal is.

Kiemelten fontos, hogy az, aki az ellátást igénybe kívánja venni, annak a tervezett beavatkozást megelőzően 72 órával PCR-vizsgálaton kell átesnie. Ha negatív a teszt, akkor folytatódhat a folyamat, máskülönben ez nem lehetséges.

A beavatkozás napján még egy további biztonságossági tényezőt iktatnak be, ami azt jelenti, hogy ekkor egy antigéngén alapú gyorstesztet végeznek el a páciensen, még a beavatkozás előtt, minél inkább kizárva ezzel a fertőzés lehetőségét.

Annak ellenére, hogy már kevesebb ember fekszik a kórházakban, az egészségügyi ellátó személyzet az oltópontokon is dolgozik, tehát annyi egynapos ellátást tudnak előjegyezni, amire kapacitása van az adott intézménynek a védőoltások beadása mellett.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések