A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Cenzúrázza Tatabánya baloldali polgármestere a helyi lapot


Egyoldalú politikai véleményeket engedélyez csupán az önkormányzati forrásból finanszírozott lapjában a baloldali polgármester a Fidesz tatabányai szóvivője szerint.


Kupcsok Péter, a Fidesz tatabányai szervezetének szóvivője sajtótájékoztatón számolt be az esetről. Mint mondta, a Fidesz-frakció reagálási lehetőséget kért a polgármester négyoldalas politikai tartalmú cikkére, amely Városvédelmi akcióterv címmel jelent meg az önkormányzati fenntartású Jó szerencsét! városi magazin januári számában. A megjelentetésre átküldött írásokat azonban az emailek alapján Szücsné Posztovics Ilona polgármester letiltotta, az alábbi indoklással:

Mivel magazinról van szó, elsősorban közéleti tartalommal töltjük meg a lapot. Politikai álláspont, vélemény közlésére nincs lehetőség”


– állt a polgármester reakciójában. Ezzel némileg ellentmond a tény, hogy a magazin első, 2020 augusztusi számában Grumai Ztia, Jakab Péter, Szabó Tímea és Ungár Péter álláspontja is megjelenhetett. A szerkesztőség az önkormányzat Facebook-oldalára közzétett reakciójában azt írta, hogy a Jó Szerencsét! magazin nem pártközlöny és elsősorban közéleti tartalommal töltik meg. A közlemény szerint Schmidt Csaba, a Fidesz-KDNP helyi frakcióvezetője a szerkesztőségnek elküldött cikkében pártpolitikai véleményt fogalmazott meg, ezért nem közölték le.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések