A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az emlékkonferencia elmaradt, a koszorúzást megtartották – 110 éve született Takáts Gyula


A rövid megemlékezést a róla elnevezett téren tartották.


110 éve született Takáts Gyula, a Nyugat harmadik nemzedékéhez tartozó, Kossuth-, József Attila- és Baumgarten-díjjal is elismert költő, író és műfordító, Kaposvár díszpolgára, a Berzsenyi Társaság örökös elnöke.

A Berzsenyi Dániel Irodalmi Társaság méltó keretek között, ünnepi konferenciával és irodalmi pályázattal készült a jeles évfordulóra. A pályzatra hét somogyi, kaposvári középiskola 13 háromfős csapata jelentkezett, ezen kívül 24 kortárs író tollából Takáts Gyulához köthető versek is születtek. A konferenciát és az eredményhirdetést egy későbbi időpontban tartja meg a társaság.

A költő, író születésnapjára a róla elnevezett téren emlékeztek csütörtökön reggel. Dér Tamás alpolgármester kiemelte: Takáts Gyula számunkra példakép, kötelességünk megemlékezni róla évről évre. Büszke volt kaposvári mivoltára, somogyi kötődésére, amit a város díszpolgári címmel hálált meg.

Takáts Gyula 2008-ban hunyt el.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések