A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A jegybank vezetése William de Gelseytől búcsúzik

Péntek reggel 99 éves korában elhunyt William de Gelsey magyar születésű közgazdász és nemzetközileg is elismert bankár - közölte a Magyar Nemzeti Bank az MTI-vel pénteken.

A közgazdász haláláig aktívan figyelemmel követte a nemzetközi pénzügyi rendszert és az elmúlt években az MNB nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnök főtanácsadójaként is tevékenykedett - jegyezték meg.

A bankár 1921-ben Bécsben született, a második világháború kitöréséig Budapesten nevelkedett - idézték fel. A Királyi Egyetemi Katolikus Gimnáziumban végezte tanulmányait - folytatták -, majd apja nyomdokain haladva nemzetközi tanulmányokat folytatott és a Cambridge-i Egyetemen kapott diplomát természettudományokból. Hozzátették: először ipari tapasztalatokat szerzett, amelyet menedzsment tanácsadás követett, végül 1960-ban fordult a befektetési bankok világa felé, mely területen halála napjáig dolgozott.

Az MNB vezetése William de Gelseyt a jegybank saját halottjának tekinti - közölték.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések