A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jelentősen bővülnek a zalai fejlesztések forrásai


A múlt évhez képest az idén jelentősen emelkedik Zala megyében a fejlesztésekre fordítható források összege a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programot (TOP) felváltó Versenyképes Magyarország Operatív Program (VMOP) keretében - közölte a Zala Megyei Közgyűlés elnöke szerdán a megyei vezetők zalaegerszegi évindító sajtótájékoztatóján.


Pál Attila (Fidesz-KDNP) kifejtette: az eredetileg 23 milliárd forintos megyei TOP-keret a múlt év végére több mint 33 milliárd forintra emelkedett, míg az új európai uniós költségvetési ciklusban induló VMOP forrásai - amiben már a két megyei jogú városé is szerepel - összesen 56 milliárd forint körül alakulnak.

Új programként, de még a TOP forrásait felhasználva 1,5 milliárd forintot fordíthatnak Zalában közútfejlesztésre, 800 milliót közlekedés-biztonsági projektekre, 3 milliárdot csapadékvíz-kezelési projektekre, valamint csaknem 700 milliót egy kerékpáros turisztikai beruházásra.

A VMOP hamarosan induló első pályázatain foglalkoztatási programokra 3,5 milliárd forintot, települések közötti közutak fejlesztésére 6,7 milliárdot, négy város fenntartható fejlesztési programjaira pedig 28,7 milliárdot fordíthatnak Zalában - sorolta a megyei közgyűlési elnök.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések