A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jégkorong-vb - Fasel Fehéroroszország helyettesíthetőségéről beszélt


René Fasel, a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) elnöke elismerte, hogy az IIHF tárgyalásokat folytat olyan országokkal, amelyek Fehéroroszország helyére léphetnek az idei férfi világbajnokság társrendezőjeként.


Fasel, aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja is, eddig kategorikusan ellenezte, hogy Minszktől elvegyék a rendezés jogát, s kitartott amellett, hogy Fehéroroszországnak és Lettországnak közösen kell lebonyolítania a 2021-es vb-t.

Az olimpiai sportágak ügyeiben járatos insidethegames.biz portál szerint az elnök álláspontja az IIHF szakértői csoportjának friss jelentése nyomán változhatott. A bizottság nem a feszült belpolitikai helyzetre, hanem a koronavírus-járvány fehéroroszországi terjedésének veszélyeire hivatkozva szorgalmazta, hogy a nemzetközi szövetség vizsgálja felül az idei hokivébé helyszíneivel kapcsolatos álláspontját. Ez után mondta azt Fasel az orosz hírügynökségnek, hogy "beszélünk más lehetséges szövetségek képviselőivel, amelyek megszervezhetik a világbajnokságot". Hozzátette, hogy az ügyben az IIHF tanácsa még januárban meghozza a végső döntést.

Az érvényben levő hivatalos határozat szerint a 2021-es jégkorong-világbajnokságot május 21. és június 6. között Minszkben és Rigában rendezik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések