A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ismét lehet pályázni a Fülöp Viktor táncművészeti ösztöndíjra


Ismét lehet pályázni a Fülöp Viktor táncművészeti ösztöndíjra, a jelentkezéseket február 5-ig várja a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.


Mint írják, az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a MANK 2021-re is meghirdeti a Fülöp Viktor Kossuth-díjas balettművészről elnevezett ösztöndíjat, amely 1998 óta nyújt támogatást a tehetséges fiatal előadó- és alkotóművészek, valamint a tánctudományokkal - elméleti, szakírói, pedagógiai tevékenységgel - foglalkozók számára.

Az ösztöndíj egy éven át tíz alkotónak havi bruttó 200 ezer forint összegű támogatást jelent, amelyben 30. életévüket még be nem töltött balettművészek, kortárs táncművészek vagy néptáncművészek részesülhetnek. Emellett pályázhatnak 35 év alatti koreográfusok, tánctudósok és táncpedagógusok is.

Az ösztöndíj elnyeréséhez elektronikus formában kell feltölteni a pályázati adatlapot, szakmai önéletrajzot és egy munkatervet, amely bemutatja az ösztöndíjas időszak alatt tervezett szakmai tevékenységet. A dokumentációban szerepelnie kell egy videónak, amely a pályázó eddigi táncművészeti tevékenységét, előadásait mutatja be.

Az anyagi támogatás mellett a nyerteseknek lehetőségük nyílik egy nyilvános előadáson bemutatkozni, várhatóan 2022 tavaszán.

A pályázatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kinevezett szakértői kuratórium bírálja el.

A pályázati anyagokat február 5-én éjfélig lehet feltölteni a www.alkotomuveszet.hu oldalra, ahol több információ is olvasható.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések