A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az ITM arra számít, hogy idéntől újra dinamikus növekedésnek indul a kiskereskedelem


Idén újra beindulhat a dinamikus növekedés a kiskereskedelemben, amely ágazat a járvány előtti időszakban 81 hónapon keresztül masszívan bővült - mondta Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán a statisztikai adatokat kommentálva.


A Központi Statisztikai Hivatal frissen közölt adatai szerint tavaly novemberben a kiskereskedelmi üzletek forgalma az egy évvel korábbihoz képest naptárhatástól megtisztítva 0,8 százalékkal csökkent, az előző hónaphoz viszonyítva 1,1 százalékkal nőtt.

Az államtitkár megjegyezte: a kormányzati intézkedések a munkahelyek megtartására és a gazdaság védelmére nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a kiskereskedelem csak kisebb mértékben esett vissza az év utolsó előtti hónapjában éves összehasonlításban. Külön kiemelte az internetes vásárlások bővülését és a csomagküldő szolgáltatások iránti érdeklődés növekedését, amely területeken rekordszintek voltak megfigyelhetők.

Cseresnyés Péter biztatónak tartja azt, hogy az év első 11 hónapjában a forgalom összességében nagyobb volt, mint egy évvel korábban. Az államtitkár arra számít, hogy a decemberi adatokat is számításba vége a 2020-as év a kereskedelemben a járvány ellenére kicsit jobb lesz, mint az egy évvel korábbi.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések