A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több mint ezer embert oltottak már be, semmilyen mellékhatást nem tapasztaltak


A vakcina megérkezése a járvány elleni védekezés új szakaszát jelenti, de továbbra is szükség van a lakosság fegyelmezettségére a járványügyi intézkedések betartásában. A koronavírus-fertőzésen átesetteknek is javasolt a regisztráció az oltásra; az ország 60 százalékát be kellene oltani a nyájimmunitás eléréséhez - hangzott el az Operatív Törzs hétfői tájékoztatóján.

Az elmúlt öt napon 834 személy ellen intézkedtek a rendőrök, mivel nem vagy nem megfélően viselték a maszkot

- kezdte Gál Kristóf.
1668 esetben intézkedtek a kijárási tilalom megszegése miatt, ebből hat ember miatt azért, mert nem tartotta be a kutyasétáltatásra vonatkozó 500 méteres szabályt, 11 ember ellen pedig, mert nem tartották be a köztéren való csoportosulás szabályát.

1530 esetben rendeltek el hatósági házi karantént az elmúlt öt napban.

25 intézményt jelöltek ki

Az Európai Unió többi országához hasonlóan az első vakcinaszállítmányok Magyarországra is megérkeztek, az első szállítmány közel 5 ezer ember beoltására elegendő. Jelenleg is zajlanak az oltások az ország öt különböző intézményében – mondta Galgóczi Ágnes.

A továbbiakban is folyamatosan érkeznek majd a vakcinák. Hozzátette,

már 25 intézményt kijelöltek, ahol oltani fogják az egészségügyi dolgozókat.


Hozzátette, hogy a Pfizer/BioNTech mellett a Moderna, Shanzen, CureVac és a Sanofi vakcináit is lekötötte, megrendelte a kormány. Magyarország az orosz és a kínai vakcinát is teszteli.  Galgóczi Ágnes felhívta a figyelmet arra is, hogy a továbbiakban is fontos, hogy az emberek betartsák a higiénés szabályokat és az operatív törzs által meghozott intézkedéseket.

60 százalékos átoltottsági arányt kell elérni a nyájimmunitás eléréséhez - mondta kérdésre Galgóczi.  Ezt fokozatosan fogjuk tudni elérni - tette hozzá.

Különösebb oltási reakciókat nem tapasztaltak. 1094 embert oltottak be eddig - mondta kérdésre Galgóczi.  Aki átesett a fertőzésen, az is jelentkezzen védőoltásra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések