A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Milliós károkat okoztak gyerekek a salgótarjáni üveggyárban


Öt gyerek két éve bemászott a salgótarjáni üveggyár területére, ahol törni-zúzni kezdtek, amivel milliós károkat okoztak. Hármuknak közvetítői eljárás során kellett megfizetni a károkat. Közülük egy 16 éves fiú nem teljesítette a megígérteket, őt most próbára bocsátották és pártfogó felügyelete alá helyezték.


2018 május 1-jén Salgótarjánban, három fiatalkorú és két gyermekkorú vandál bemászott egy üveggyár területére. A gyerekek a készáruraktárba mentek, aholtöbb, különböző üvegpoharat, egy rádiót és egy monitort is szándékosan összetörtek, két poroltó tartalmát szétfújták, ablakokat törtek be és több flakon citromsavat öntöztek szét a raktárban.

A rongálással közel 2 millió forintos kárt okoztak.

A három fiatalkorú ügyében a Balassagyarmati Járási Ügyészség 2018. november 13-án felfüggesztette az eljárást és az ügyet közvetítői eljárásra utalták annak érdekében, hogy lehetőségük legyen jóvátenni, amit tettek. A 14 év alatti gyerekeket nem tudták felelősségre vonni az életkoruk miatt.

A közvetítői eljárásban mindhárom idősebb vállalta, hogy a fejenként 600 ezer forintos kárt 18 havi részletben megfizeti,

elismerve a felelősségét. Az egyik fiatal nem teljesítette a megállapodásban foglaltakat, ezért vele szemben vádat kell emelnie az ügyészségnek.

A 16 éves fiúval szemben próbára bocsátást és pártfogó felügyeletét javasolták az ügyészek. A Salgótarjáni Járásbíróság döntött. A fiút 1 év 8 hónap próbára bocsátotta és ez időre pártfogó fogja felügyelni. Az ítélet jogerős.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések