A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor beszámolt a legújabb kormányzati lépésekről


Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozott.


Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 


Nem lehetett alkotmányon kívüli eszközökkel elmozdítani a kormányt

Orbán Viktor a 14 évvel ezelőtti belpolitikai válságról azt mondta, hogy az akkor történtekre még soha nem volt példa. Akkor a kormányfő beismerte, hogy a hazugságok árán csaltak. Nem az történt akkor, hogy a miniszterelnök lemond, de ez nem történt meg, hanem lovasrohamot és szemek kilövését kapta. Orbán Viktor szerint a helyzet akkor nehéz volt, mert sokan azt várták, hogy az ellenzék álljon az ország élére.

Ha az alkotmányon kívüli eszközökkel elmozdítottuk volna a kormányt, akkor az egy precedens lett volna -

mondta Orbán Viktor. 


Turisztikai üzleti modellt kell váltani Budapesten

A budapesti turisztikai problémákról azt mondta a kormányfő, hogy az teljes mértékben külföldiekre épült.

Bíztatnám a budapesti cégeket, és az önkormányzatot, hogy váltsanak üzleti modellt, mivel a külföldiekre nem lehet építeni a 2021-ben.

A vidéki turizmus száguldani fog 2021-ben, míg Budapest esetében egy speciális programra van szükség. 


Amíg nincs vakcina, addig védekezni kell

Orbán Viktor elmondta, hogy amíg nincs vakcina, addig védekezés van. Az amerikai elnök azzal bíztatott, hogy az év végére lesz amerikai vakcina. A kormányfő elmondta, hogy a világban zajló kutatásokat figyelik, és az európai kutatásokat támogatják is. Amíg nincs vakcina, addig védekezni kell. A gazdaságban látom a bajokat, és látom az esélyt is - mondta a kormányfő.

Ennek az évnek a januárjában 4,458 millió ember dolgozott, míg augusztusban már több int 4,5 millió ember dolgozott.

Nálunk munkaerőhiányra kell számítani a jövőben.  


Szombaton dönthetnek a hitelmoratóriumok ügyében

A miniszterelnök szólt arról is, hogy szombaton döntenek a hitelmoratóriumok ügyében. Eddig a cégek kétharmada, és az emberek fele élt ezzel. A kérdés, hogy folytatódjon-e, és mely részeiben folytatódjon - mondta a kormányfő. 


A higgadság és a nyugodtság a kulcsszó ebben a helyzetben

Az állam is megrendelte már a hőmérőket, és így az iskoláknál lesz elég eszköz - mondta Orbán Viktor. A kormányfő elmondta, hogy a hőmérőzés az iskolákban lesz, és az alsó tagozatosoknak a szülei bemehetnek az intézménybe. A higgadság és a nyugodtság a kulcsszó ebben a helyzetben. 


Nem lesz egy jó hangulatú őszünk

Orbán Viktor kijelentette, hogy nem lesz egy jó hangulatú őszünk, mivel mindenkin rajta lesz a maszk. Az ősz a védekezésről szól majd. A napi megbetegedések száma meg fogja haladni az ezret, mivel a szomszédos országokban is megtörtént ez - mondta a kormányfő. Arra kérte a fiatalokat, hogy ne adják át a fertőzést. A fiatalokon nem nagyon fog a vírus, de az idősek esetében nem ez  ahelyzet - mondta a kormányfő.  


"Most igazán lehetne támogatni az országot"

Orbán Viktor szólt arról is, hogy ha a baloldali politikusok nem a védekezést támadnák, akkor a sajtó is beszáll ebbe. Az volt tavasszal, hogy a baloldal azért nem segítette a védekezést, mert a parlament rendkívüli jogköröket adott a kormámnynak. Most igazán lehetne támogatni az országot - tette hozzá. Mindezek ellenére el fogom végezni a munkámat, és meghozzuk a döntéseket.  


A baloldal ne támadja a járványügyi szakembereket

Orbán Viktor elmondta, hogy a szükség szerint várhatóak szigorítások. Az Operatív Törzs javaslatai alapján tárgyal és dönt a kormány. A szórakozóhelyek bezárása esetén is ez történt - mondta a kormányfő.

A baloldalt is arra kérem, amelyre nem lehet számítani a védekezésben, inkább engemet támadjanak, és ne a járványügyi szakembereket támadják.

Legalább ne támadják meg a járványügyi szakembereket - tette hozzá. 


A világ 25 legjobban védekező ország között volt hazánk az első hullámban

Orbán Viktor szerint mivel egy világjárványról van szó, ezért nem lehet az országot nem lehet légmentesen lezárni. A világ 25 legjobban védekező ország között volt hazánk az első hullámban - mondta a kormányfő. 


Az országnak működnie kell

A kormányfő szerint a dolgok nem kényelmesen, és elegánsan haladnak a kórházakban, de fel vannak készítve a védekezésre. Ezért van lehetőség, hogy a második hullámmal szembeni védekezés más legyen. Az első hullámban az otthonmaradás volt a fontos, mert fel kellett készíteni az egészségügyet - tette hozzá. Ma az a feladat, hogy mindenki tudja élni az életét - mondta Orbán. Az országnak működnie kell. 


"Az egészségügyet felkészítettük a második hullámra"

Orbán Viktor elmondta, hogy ma hirtelen kellene sok embert ellátni, akkor 10 ezer olyan ágy van, amin el tudnak látni koronavírus-beteget. Mindezeken felűl még van 20 ezer elérhető ágy. Az egészségügyet felkészítettük a második hullámra - mondta a kormányfő. 


Van egy haditerv-szerű intézkedési terv

Orbán Viktor a beszélgetés elején arról beszélt, hogy miután megérkezett a második hullám, így a régi praktikákat kell elővenni, így pedig személyesen is megjelenik bizonyos kórházakban.

A baloldali sajtóban elterjedt, hogy a Korányi kórházban nincs elegendő lélegeztetőgép, de a helyszínen meggyőződtem arról, hogy ez nem igaz.

Nagyon fontos, hogy van egy lépcsőzetes haditerv arra, hogy mi történik, akkor ha egy kórház betelt - tette hozzá. Ha pedig elfogynak az orvosok és az ápolók, akkor van egy vezénylési terv. 


Hamarosan kezdődik a miniszterelnöki interjú

Hamarosan kezdődik a megszokott péntek reggeli kormányfői interjú. 


Magyarországnak működnie kell!

Az emberek egyértelműen azt nyilvánították ki a koronavírus-járvány első tapasztalatairól szóló nemzeti konzultáción, hogy Magyarországnak működnie kell, nem engedhető meg, hogy a vírus újra megbénítsa az országot - mondta Orbán Viktor miniszterelnök egy héttel ezelőtt, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.


Maradnak a beutazási korlátozások, éjjelre bezárnak a szórakozóhelyek, több helyen lesz kötelező a maszkviselés

A kormány fenntartja a beutazási korlátozásokat – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Facebook-oldalán közzétett videóban. Kötelező lesz a maszkviselés a mozikban, színházakban, egészségügyi, szociális intézményekben, ügyfélszolgálatokon is. Marad a látogatási tilalom a kórházakban és szociális intézményekben. A szórakozóhelyeknek 23 órakor be kell zárniuk, hatósági áras lesz a teszt, 19 500 forintnál többet nem lehet elkérni értük. A rendőrség szigorúan ellenőrzi az intézkedések betartását.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések