A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szeptemberre tűzték ki az időközi polgármester-választást Zsadányban

Szeptember 6-ra tűzte ki a helyi választási bizottság az időközi polgármester-választás időpontját a Békés megyei Zsadányban, mondta Gofjár Nikoletta jegyző az MTI-nek.

Marton Sándor Roland független polgármester idén februárban, három hónap után lemondott tisztségéről, arra hivatkozva, hogy egészségügyi problémái vannak. Majd sürgősséggel Sopron mellé emigrált.

Az időközi választást eredetileg április 26-án tartották volna, de az a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetnek köszönhetően elmaradt.

Marton Sándor Roland a 2019. októberi választáson csupán tíz szavazattal előzte meg Dudás Árpádot, aki akkor a Fidesz-KDNP színeiben indult, és aki 1994-től a lehetőségekhez mérten sikeresen vezette az alig 1800 fős községet.

Az április 26-i választáson négy jelölt mérette volna meg magát: Botlik Tibor a Fidesz-KDNP színeiben, valamint Dudás Árpád, Galambosné Marcsó Andrea és Ilyés Lajos függetlenekként.

Szerkesztőségünk újabb információi szerint újraindult az ajánlószelvények-gyűjtése, így egyelőre nem tudni, kik indulnak majd jelöltként a választáson.

Mint forrásaink megerősítették eddig 3-an váltották ki az ajánlószelvények gyűjtéséhez szükséges űrlapokat, de a többségi helyi közvélemény, az elmúlt választás csalódásai után remélhetőleg többet már nem kockáztat. És Dudás Árpádra adja le a voksát.

Szentmihályi Szabó Péter szavaival élve: "Mert többen vannak, akik az állandóságot kedvelik. Bármilyen is legyen az az állandóság. A magyar ember szereti az állandóságot."

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések