A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zöldkötvény-kibocsátás szervezésére adott megbízást az ÁKK

Magyarország mandátumot adott első euróban denominált, Zöldkötvény kibocsátásának főszervezői feladataira a Credit Agricole CIB, az ING Bank és a J.P. Morgan pénzintézetnek - közöltek az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) kedden az MTI-vel.

 A kötvényből befolyó összeget a kibocsátó a központi költségvetés egyes zöld kiadásainak finanszírozására és refinanszírozására fogja fordítani a szuverén Zöldkötvény keretprogramjával összhangban. Az euróban denominált, benchmark méretű és futamidejű értékpapírt a piaci feltételek alakulásától függően várhatóan a közeljövőben bocsátja ki az állam.

Május végén módosított finanszírozási tervében az ÁKK már célzott arra, hogy a 4 milliárd euróra emelt devizakötvény-kibocsátási keretből már áprilisban megvalósult 2 milliárd euró devizakötvény kibocsátása után továbbra is tervben van Zöldkötvények kibocsátása, euróban, japán jenben, és amennyiben erre lehetőség adódik kínai jüanban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések