A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukrajnában lemondott képviselői mandátumáról a rockénekesből lett politikus

Szvjatoszlav Vakarcsuk, az ukrán Hang párt alapítója sajtótájékoztatón jelentette be csütörtökön, hogy benyújtotta lemondási szándékát parlamenti mandátumáról.

 Az Okean Elzy könnyűzenei együttes frontembere már másodjára mond le képviselői mandátumáról. Korábban 2007-ben szerzett mandátumot, amelyről 2008-ban mondott le.

Most pártjával a tavalyi választásokon jutott be ismét a parlamentbe, igaz, a legkisebb létszámú frakciót hozhatták létre.

Vakarcsuk döntését azzal indokolta, hogy teljesítette küldetését, professzionális és tisztességes embereket vitt a parlamentbe. Szerinte a Hang párt frakciójának kis létszáma ellenére is van befolyása az ukrán törvényhozásban.

Vakarcsuk emellett arra panaszkodott, hogy gyakorta éri személyes támadás, próbálják őt lejáratni, állítása szerint "Ukrajna ellenségei", illetve "korrupt" emberek.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál kérdésére válaszolva, hogy miért az ősszel esedékes helyhatósági választások előtt mond le parlamenti mandátumáról, rontva ezzel pártja népszerűségén, Vakarcsuk azt válaszolta: szerinte a Hang párt elég erős ahhoz, hogy megküzdjön bármilyen kihívással.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések