A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Új produkciót készített az Urban Verbunk

Új videóklipet készített az Urban Verbunk tánccsoport, legújabb Bika/Vér című produkciójuk egy rendhagyó módon, szóval és tánccal előadott nyelvtörő.

 Moussa Ahmed táncos az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában felidézte, hogy legutóbbi, Lélekerő című videóklipjükben a járvány okozta globális helyzetre reagáltak, új produkciójukat pedig Lackfi János költő ihlette. Hozzátette: a műsorszámon, amelyben a néptáncból eredő új magyar táncstílust szeretnének bemutatni, Tóth Judit művészeti igazgatóval, valamint Szitha Miklós zeneszerzővel dolgozott közösen, a Bika/Vér elnevezés pedig a produkció temperamentumosságára utal. A klipben elhangzó szöveg Lackfi János szerzeménye, valamint egy népi nyelvtörő.

A táncosok célja, hogy ne azokhoz szóljanak, "akik már valamilyen kapcsolatban állnak a népi kultúrával, a néptánccal, a népművészettel, hanem azokhoz, akiknek nincsen rá módjuk, lehetőségük vagy kevésbé fogékonyak arra, hogy eljussanak a tiszta forráshoz" - mondta Moussa Ahmed.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések