Hirdessen itt

Távoli és iskolai használatra alkalmas okostanterem-megoldást dolgozott ki a Vodafone

Távoli és iskolai használatra egyaránt alkalmas okostanterem-megoldást dolgozott ki a Vodafone, húsz magyar oktatási intézményben már működik szolgáltatásuk.

 A társaság tájékoztatása szerint a digitális tanterem szolgáltatást fizikailag interaktív táblából, a diákok által használt tabletekből és tanári laptopból álló, saját alkalmazásfelülettel rendelkező és egymással kommunikáló eszközök alkotják: hatszáz tananyag van a rendszerben, ezek például óravázlatok, digitális szemléltető anyagok, a tanárok azonban saját prezentációkat is közzétehetnek a felületen.

Közölték: eddig 20 óvodai, általános iskolai, gimnáziumi és szakgimnáziumi digitális tantermet adtak át, ezeket mintegy húszezer pedagógus és diák használja, az idén pedig további húszezer felhasználóra számítanak: a Vodafone Magyarország 40 fenntartó intézmény vezetőjével tárgyal, a csatlakozók 40, 100 vagy 200 licences csomagokat vehetnek, ám ez csak az egyidejű felhasználói számot jelöli, egyébként négyszer ennyi diák kap egyéni hozzáférést.

A közleményben idézték Király Istvánt, a társaság vállalati szolgáltatások üzletágának vezérigazgató-helyettesét, aki a digitális tantermet elsősorban általános és középiskoláknak ajánlotta. Kifejtette: a szakképzésben, nyelviskolákban és az egyetemi képzésekben is megfelelően tudja támogatni az órai munkát függetlenül attól, hogy az valós, vagy virtuális térben zajlik.

A rendszer kiépítése a szolgáltató szerint az igényektől függően 5-12 millió forintba kerül. A szolgáltatás keretszoftverét a SEOS adja, a hardveres megvalósításért pedig a Delta-csoport felel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések