A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tanácsokkal látta el a nemrégiben szabadult Kaiser Edét a Viszkis, hogy miként kezdjen új életet a börtön falain kívül

Hosszú börtönbüntetés után pünkösdhétfőn szabadulhatott Kaiser Ede. A férfit korábban tévesen ítélték el a nyolc emberéletet követelő móri mészárlás miatt, ám később felmentették. Más bűncselekmények miatt azonban 18 évet kapott.

A Viszkisként elhíresült Ambrus Attila régóta élvezi a rácsokon túli világot, s sok közös van benne és Kaiserben. Egy időben közösen ültek, így többször is találkoztak egymással. Ambrus most tippekkel szeretné ellátni barátját annak sikeres beilleszkedését elősegítendő – írja a Bors.

– Minden eset más és más! Én csupán 13 évig voltam bent, tehát kevesebbet, mint ő, de annyit mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy kik állnak most Ede mellett. Nekem az volt a szerencsém, hogy a barátaim őszintén segíteni szerettek volna rajtam - mesélte a lapnak Ambrus, aki elárulta, tapasztalata szerint a legnehezebb a társadalmi beilleszkedés.

– Bár engem sokan kedveltek és támogattak, így is megesett, hogy az utcán összesúgtak mögöttem. Mindketten sok időt töltöttünk magánzárkában, ahol a hallás kifinomul. Kiemelten fontos, hogy Ede is képes legyen ezeket a nem túl kedves megjegyzéseket elengedni a füle mellett – folytatta, majd megjegyezte: hiába tisztázták a hatóságok a móri ügyben, nyilvánvaló, hogy sokan még mindig mészárosként tekintenek rá.

A férfi első útja a szüleihez vezetett, ahol az édesanyja a kedvenc ételével várta ebédre. Szülei végig kitartottak mellette, rendszeresen látogatták a börtönben is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések