Hirdessen itt

Munkahelyvédelmi bértámogatásra már 18,5 milliárdot fizettek ki

Tizennyolc és fél milliárd forint bértámogatást fizetett ki a kormány 114 ezer munkahely megtartására 8200 cégnek. A munkahelyvédelmi bértámogatásra 11 735 cég csaknem 152 ezer dolgozóra nyújtott be 25 milliárd forint igényt - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára pénteken Hajdúszoboszlón, amikor bértámogatói okiratokat adott át a szállodákat működtető Hajdú-Park Kft.-nek.

 Bodó Sándor emlékeztetett arra, hogy ilyen támogatást azok a vállalkozások kaphatnak, amelye csökkentett munkaidőben foglalkoztatják dolgozóikat, az így kieső munkabér 70 százalékát fedezi az állam.

Egyre népszerűbb a program országszerte, Hajdú-Biharban például 500 vállalkozás 6000 munkavállalóval pályázik a munkahelyvédelmi bértámogatási program forrásaira - tette hozzá.

Az államtitkár kitért arra is, hogy Hajdúszoboszlóról 28 támogatási igényt nyújtottak be 495 főre és 79 millió forintra. A fürdővárosban húsz cég kapta meg a bértámogatást 437 dolgozóra, 70 millió forint értékben.

Bodó Sándor annak kapcsán, hogy Hajdúszoboszlón 1100 magánszálláshely van, jelezte: üzemeltetőiket segíti a csütörtökön meghirdetett szálláshelyfejlesztési program.

Hatvanmilliárd forintos keretösszeggel támogatják a szállásadókat nyolc szobáig, szobánként maximum egymillió forinttal, amit infrastrukturális fejlesztésekre lehet igénybe venni. A pályázatok beadására másfél hónap áll rendelkezésre - fűzte hozzá.

Bodó Sándor a Hajdúszoboszlón szállodákat működtető Hajdú-Park Kft. képviselőjének 7,3 millió forint vissza nem térítendő bértámogatásról adott át támogató okiratot, a forrással 49 munkahely megőrzését segítik. Az államtitkár ezt követően Kabán egy cukrászda üzemeltetőjének adott át hasonló dokumentumot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések