A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Járványügyi szakértők szerint Belgiumban már kockázat nélkül lehet kilépni az utcára

A járványügyi szakértők szerint annyira lelassul a koronavírus terjedése Belgiumban, hogy már kockázat nélkül lehet kilépni az utcára - közölte pénteken a helyi sajtó.

 Yves Van Laethem, a belga kormány szakértő szóvivője azt nyilatkozta, hogy a csütörtökről péntekre elhunyt 29 áldozat ellenére elmondható, hogy a "mutatók kivétel nélkül reménykeltőek". Hozzátette, hogy a halálesetek május közepe óta 30 százalékkal, az intenzív ellátást igénylők száma pedig 34 százalékkal csökkent.

A belga közegészségügyi szolgálat pénteki jelentése szerint a kórházi ápolásra újonnan felvettek már csak 3 százaléka idősotthon lakója, és a páciensek nagyobb része nem marad egy hétnél tovább az egészségügyi intézményekben. Az orvosi riasztások száma is csökkent. A múlt héten az orvosok ügyeleti hálózata százezer lakosra számítva átlagban 80 járvánnyal kapcsolatos vizsgálatot jelentett, azóta ez szám 48-ra csökkent.

Az országban 24 óra leforgása alatt 140 ember fertőződött meg, hatan hagyhatták el az intenzív ápolási osztályt. Összességében 64-en távoztak gyógyultan az egészségügyi intézményekből.

A szomszédos Hollandiában 15-en haltak meg az elmúlt 24 órában, így a halálos áldozatok száma átlépte a hatezret.

A holland sajtó arról számol be, hogy pénteken volt hosszú ideje először száznál kevesebb a intenzív részlegen kezeltek létszáma. A legfrissebb statisztikák szerint egy nap alatt mintegy 15 százalékkal csökkent az életveszélyes állapotban lévő betegek száma a kórházakban.

A járvány kitörése óta Hollandiában 2898 beteget ápoltak intenzív osztályon a járvány miatt. Közülük 1500-an meggyógyultak, 836-an azonban áldozatul estek a Covid-19 betegségnek.

Luxemburgban péntekre virradóra öt új esetet azonosítottak, halálos áldozatokról nem adott hírt a helyi sajtó.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések