A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Munkavállalói és jövővédelmi javaslatokat tesz a Jobbik

Munkavállalói és jövővédelmi csomagot nyújt be a 2021-es költségvetés tervezetéhez a Jobbik - jelentette be szerdai online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője.

 Azt hangsúlyozta: a multinacionális cégek, a bankok és a az oligarchák helyett a Jobbik a magyar munkavállalókat támogatná, így megszüntetnék a minimálbért vagy ahhoz közeli összeget keresők személyi jövedelemadó-fizetését, az itthon maradás érdekében pedig - lengyel mintára - a 29 éves kornál fiatalabbakat is mentesítenék e közteher alól.

Hozzátette: szükségesnek tartják a korábban elvett cafeteria-elemek visszaadását, valamint azt, hogy - felső értékhatár mellett - kapják meg korábbi fizetésük 80 százalékát azok, akik a koronavírus-járvány miatt kialakult válságban vesztették el állásukat.

Az ellenzéki politikus a jövő védelmének nevezte az állami hétterű bérlakás-építési programot szorgalmazó felvetésüket, amelyben - osztrák mintájú szociális pontrendszer alapján - mihamarabb otthonhoz juthatnak a nehéz helyzetből induló fiatalok, valamint azok, akik nemzetstratégiailag kiemelten fontos ágazatban, így az oktatásban vagy az egészségügyben dolgoznak.

Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta: elképzeléseik szerint azzal is támogatnák a fiatalokat, hogy csak a piaci ár felét-harmadát kellene megfizetniük a rendszerbe bevont bérlakásokban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések