A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

DK: több pénzt kell munkahelyteremtésre és munkahelyvédelemre költeni

A Demokratikus Koalíció (DK) arra kéri a kormányt, hogy a jövő évi költségvetésben a jelenleg tervezettnél több forrást fordítson munkahelyvédelemre és munkahelyteremtésre.

 A párt alelnöke, a költségvetési bizottság elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a kabinet munkahelyvédelemre és munkahelyteremtésre csak a GDP 0,37, illetve 0,5 százalékát akarja költeni. Ezzel a lépéssel a kormány 400 ezer munkanélkülit hagy magára - vélekedett Varju László.

Az ellenzéki politikus szerint a kormány elárulja az önkormányzatokat is, mert az adóemelések révén a települések és a fővárosi kerületek fizetik majd meg a válság költségeit. A kabinet nemcsak bevételeket von el az önkormányzatoktól, de négyszeresére emeli az úgynevezett szolidaritási adót is - fűzte hozzá.

A képviselő úgy fogalmazott, a 2021-es büdzsé spórol az egészségügyön, az oktatáson, a családokon, a nyugdíjasokon, kizárólag a fideszes oligarchákkal bőkezű. A DK azt javasolja, hogy emeljék meg az egészségügyre és oktatásra fordított források mértékét, reformálják meg a nyugdíjrendszert, emeljék fel a minimálnyugdíjat és "valódi 13. havi nyugdíjat" vezessenek be - mondta Varju László.

Kérik azt is, hogy a kormány duplázza meg a családi pótlékot, tartsa fenn a kilakoltatási moratóriumot, az önkormányzatoknak térítse meg a járvány elleni védekezés költségeit, emelje meg a szociális dolgozók bérét, ahogy az álláskeresési járulék idejét és nagyságát is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések