A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Intézményi modellváltás és integráció a felsőoktatásban

Hat felsőoktatási intézményben már zajlik a modellváltás folyamata, hozzájuk hamarosan csatlakozik egy hetedik, emellett integrációkkal megújul az agrár-felsőoktatás is. Erről az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára beszélt csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

 A hatékony és korszerű felsőoktatás a cél, a modellváltó intézmények alapítói és fenntartói joga a közvetlen állami kézből vagyonkezelő alapítványokhoz kerülnek. Az innovációs képesség fejlesztése, az üzleti világ felé lépés terén új helyzet áll elő - mondta Bódis József.

Augusztus 1-jétől az Állatorvostudományi Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Neumann János Egyetem, a Széchenyi István Egyetem és a Soproni Egyetem vált modellt; hozzájuk csatlakozhat hetedikként a Színház- és Filmművészeti Egyetem. Az agrár-felsőoktatás integrációja keretében új intézményként jön létre a Szent István Egyetem.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések