Hirdessen itt

Férfi kézilabda NB I - Visszalépett a Mezőkövesd az élvonaltól

A Mezőkövesdi KC vezetősége szerdán bejelentette, hogy a csapat mégsem indul a férfi kézilabda NB I következő idényében.

 A klub közleménye emlékeztet rá, hogy a csapat a csonka szezonban biztosította helyét az élvonalban, majd a vezetőség leadta a nevezést a következő szezonra. A visszalépést az indokolta, hogy a klub legjelentősebb szponzora, a városi önkormányzat a koronavírus-járvány miatt átütemezte a csapat számára korábban megítélt 36 millió forintos támogatást, az összeg kifizetése "az önkormányzat pénzügyi lehetőségeinek megfelelően történhet meg".

A klub illetékesei egyeztettek a városvezetéssel, és azt a tájékoztatást kapták, hogy "bizonytalan ideig nem tudják beütemezni" a támogatás kifizetését. A Mezőkövesdi KC emiatt kezdeményezte, hogy csapatát sorolják vissza a másodosztályba (NB I/B).

Korábban a Váci KSE visszalépése miatt a magyar szövetség az élvonal mezőnyébe a Veszprém KKFT Felsőörs csapatát sorolta be, amely vezette a tabellát az előző szezon félbeszakításakor a másodosztály nyugati csoportjában. A borsodiak helyett a keleti listavezető Ceglédi KKSE kerülhet vissza az NB I-be.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések