A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dr. Merkely Béla: így van rá esély, hogy a nyarat békében töltsük a vírustól

A maszk használatát elő kell írni, ha zárt helyre lépünk be, ahol más emberek is vannak - üzletekben, intézményekben például - mondta Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

„Ha már többet találkozunk emberekkel, mint az elmúlt egy hónapban, akkor ezt kompenzáljuk maszk hordással. Ezzel lecsökkentjük a vírus reprodukciós arányát olyan szintre, amivel nem fog nőni a betegek száma jelentős mértékben, így van rá esély, hogy a nyarat békében töltjük." - mondta a maszk viseléséhez kapcsolódó kampány videóján a Semmelweis Egyetem rektora.

"Hogy mi lesz majd ősszel, az majd kiderül. Aki időt nyer, az életet nyer! Egyrészt sokkal többet fogunk tudni a vírusról, lehet, hogy lesz oltóanyagunk, vakcinánk, gyógyszerünk. Az is lehet, hogy a vírus leszokik az emberről és eltűnik, volt már rá példa. De hibát követünk el, ha lebecsüljük a vírus veszélyeit.” - mondta Dr. Merkely Béla:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések