A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bedrogozva, 85 kilométer/per órás sebességgel hajtott bele a szembejövő autóba

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki kábítószer hatása alatt, a megengedett sebességet jócskán túllépve összeütközött egy vétlen autóssal, aki emiatt meghalt - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A férfi 2018 novemberében úgy vezette autóját Isaszegen, hogy a szervezetében az extasytabletta hatóanyagaként ismert MDMA volt - írták.

A kábítószer hatása miatt az elkövető járművezetésre alkalmatlan állapotban volt, mégis 50 kilométer/per óra helyett legalább 85 kilométer/per órás sebességgel hajtott. Egy enyhén jobbra ívelő útszakaszon nem tudta megfelelően irányítani járművét, áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött az ott szabályosan közlekedő autóval. A vétlen autót vezető nő a helyszínen életét vesztette.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen - áll a közleményben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések