A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A brit háztartások szokásos fogyasztásának csaknem negyede vált lehetetlenné a járvány miatt

A brit háztartások ilyenkor szokásos fogyasztási kiadásaiknak csaknem a negyedét nem tudták elkölteni a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások bevezetése óta - áll a brit statisztikai hivatal (ONS) csütörtökön ismertetett tanulmányában.

Az ONS hangsúlyozza, hogy a legnehezebb helyzetben a 30 év alattiak vannak, mivel jövedelmük arányában sokat költenek alapvető fontosságú árukra és keveset olyan termékekre, amelyek nem tartoznak a napi szükségleti cikkek kategóriájába. Így korlátozott mértékben tudják csak visszafogni kiadásaikat akkor is, ha bevételeik csökkennek.

A tanulmány szerint a márciussal véget ért előző pénzügyi évben a brit háztartások hetente átlagosan 182 fontot (70 ezer forintot) költöttek olyan termékekre és szolgáltatásokra - például szabadidős utazásra és éttermi étkezésekre -, amelyek a korlátozások bevezetése óta nem hozzáférhetők.

Az ONS számításai szerint ez a brit háztartások átlagos heti költésének 22 százaléka.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések