A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

11 centi hosszú pengéjű késsel szúrta mellkason egy barátját egy budapesti férfi – Azt állítja, belső hangok provokálták, hogy cselekedjen

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki minden előzmény nélkül mellbe szúrta a barátját – olvasható az ügyészség közleményében.

A vád szerint a férfi egy ideje úgy érezte, hogy egyes, körülötte lévő emberek veszélyt jelentenek rá, ezért kést tartott az autójában arra az esetre, ha meg kellene védenie magát.

A férfi 2019 februárjában egy barátjával a Duna parton beszélgetett az autójában, majd beléhasított egy gondolat, miszerint ő inkább „ragadozó”, mintsem „áldozat". A pillanatnyi felismerés hatására előkapta a jármű ajtajában tárolt 11 és fél centi hosszú pengéjű kését, majd minden előzmény nélkül mellkason szúrta vele a barátját.

A sértett kiugrott az autóból, majd próbálta elállítani a vérzést. Az elkövető erre – felismerve tettét – visszaültette őt az autóba, aztán kórházba szállította. A kórházban a sérültet megműtötték, ezzel megmentve az életét, ugyanis közvetlen életveszélyes sérülést szenvedett.

A Pest Megyei Főügyészség a férfit életveszély okozó testi sértés bűntettével vádolta meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések