A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Volt munkahelyének küldött bírósági iratokat tüntetett el egy zalai férfi

Tisztségének megszűnése után törölte a cégkapun keresztül érkezett bírósági iratokat egy nonprofit kft. volt ügyvezetője, aki perben állt egykori cégével - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

 A közlemény szerint egy 47 éves zalaegerszegi férfi tavaly februárig volt ügyvezetője egy nonprofit kft.-nek, tisztségének megszűnését követően pedig beperelte volt cégét a Zalaegerszegi Törvényszéken.

Amíg a férfi ügyvezetőként tevékenykedett, jogosult volt a gazdasági társaság elektronikus cégkapujába való belépésre, de távozása után is érvényben maradt a belépési jelszava. Ezt kihasználva a férfi a folyamatban lévő perben a kft.-nek, mint alperesnek érkezett bírósági keresetlevelet, az írásbeli ellenkérelem benyújtására felhívó végzést, valamint az ideiglenes intézkedés iránti kérelemre benyújtható nyilatkozatra való felhívást letöltötte, majd ezeket törölte.

Ezzel a cselekedetével a kft. új ügyvezetője nem tudta megismerni a perrel kapcsolatos, a kft.-nek szóló iratokat. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség információs rendszer vagy adat megsértésének bűntette miatt emelt vádat a korábbi ügyvezető ellen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések